İçeriğe geç

Türk Telekom’un taahhütte güvenip yaptığı büyük kurnazlık!

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Türk Telekom şirketinin yeni gelen kullanıcıyı kaçırmamak, eski kullanıcıyı da zaten taahhüt’ü var mantığıyla nasıl mağdur ettiğinden bahsedeceğim.

Evimde yaklaşık 15 gündür internetimiz kesik ve Türk Telekom yapmak içinde 10 gün sonrasına tarih verdi. Ama Olayın en ilginç kısmı ise internetimizin binamızda yeni açılan işyerine internet bağlandıktan sonra gitmesi. Aldığım hata ise “Hatalı port servisi” ..

Olayı baştan anlatmak gerekirse 12 Haziranda Türk Telekomdan ekipler gelip giriş ziline basmışlar. Abim Türk Telekom’dan gelen kişileri görünce kapıyı açmış ve ne için geldiklerini sormuş. Bir kontrol sağlayacaklarını söylemişler ve pano üzerinde çalışıp gitmişler. Ardından da bizim internet kesilmiş ve binaya yeni taşınan işyerinin interneti de o gün bağlanmış. Bu noktaya kadar olayda çok fazla bir sıkıntı olduğunu bende düşünmüyorum. Hatalı bir işlem yapılmış veya farklı bir sıkıntı yaşanmış olabilir. İnsanlık hali. Ama asıl sorun bu noktadan sonra başlıyor, internete erişmeye çalıştığımızda aldığımız hata yukarıda da belirttiğim gibi Hatalı port servisi diye bir hata veriyor. Bu sorunu gördüğümde gerek işim gerekse okuduğum bölüm dolayısıyla aklıma ilk olarak bizim portumuzu yeni bağlanan hatta YANLIŞLIKLA bağlamış olabileceklerini düşündüm ve müşteri hizmetlerini şikayet kaydı oluşturdum. Bu kaydın ardından sorunun 48 içerisinde kontrol edeceğine dair mesaj aldım ve normal bir şekilde beklemeye başladım aradan 6-7 gün geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmaması olayın can sıkıcı bir hal almasını sağladı. Bu süreçte online sınavlarımın olması ve işim gereği sürekli internet ihtiyacımın olduğunu belirttiğimde tüm müşteri hizmetleri yetkili bana konunun aciliyetini bildirdiklerini vesaire konuşmalar yaptı. 10. Güne gelindiğinde bana sorunun 10 gün sonra çözüleceğine yani 30 haziran 2020 tarihinde çözüleceği yazıyordu. Ben bu bildirinin ardından tekrardan müşteri hizmetlerini arayarak dalga mı geçtiklerini, eğer bu kadar uzun sürecekse taahhüt konusunda yardımcı olduktan sonra hattımı iptal etmelerini söyledim ama böyle bir şeyin mümkün olmadığı çıkmak istersem cayma bedelini ödemem gerektiğini söyledi. Hatta birazda sorunun çözülmesi yada hattın iptali konusunda fazla ısrarcı olmamdan kaynaklı olsa sorunun 3 ay dahi sürebileceğini bile söyledi…

Bir umut birde twitter üzerinden mağduriyetimi dile getirmeye çalıştım ama orada da Türk Telekom sanki hemen ilgileniyormuş algısı yaratıp cevap verdi ve numaramı istedi. Numaramı gönderdikten sonra sorunumu çözdüler demeyi isterdim ama sağ olsunlar bu süreçte Türk Telekom’dan gelen yaklaşık 30 mesaja bir tane de kendileri ekledi. Ne arayan var ne soran!

Son çare olarak kendim internet işi yapan bir arkadaşı çağırıp kendisinin düzeltebileceği bir şey olup olmadığını sordum kendisi bana olayın aynı benim düşündüğüm gibi olduğunu ve yeni hattın bizim portumuza bağlandığını söyledi. Tekrardan Türk Telekom’u arayıp bu olayı söylediğimde kendileri de inkar etmeyip yine komik bir şekilde ekiplerin çalıştığını söyledi.

Burada yaşanan olay bence basit bir internet kesintisi değil! Her şeyden önce Türk Telekom gibi büyük bir şirketin bu tür ucuz numaralar ile eski kullanıcısını elindeki taahhütte güvenerek mağdur edip yeni kullanıcısını da kaçırmamaya çalışması gerçekten ucuz bir numara. Ben getirdiğim kişinin de bu fikirde olmasından sonra Tüketici Haklarına başvurarak sorunumu çözmeyi deneyeceğim.

Bu yazıyı kaç kişi görür bilmiyorum ama ben bu olayı herkesin duyması gerektiği kanaatindeyim, ben fazlasıyla mağdur oldum, siz olmayın. Bir miktar fazla para verip en azından sizi mağdur etmeyecek bir şirketten hizmet alın…

Kategori:GenelGündem

3 Yorum

  1. Oğuzhan Oğuzhan

    Öncelikle geçmiş olsun biraderim. Yaşadığın bu sorunu çevrem de benden yardım isteyen bi çok mağdur tanıdıklarım oluyor. Özellikle son zamanlarda çok sık rastlanıyor.
    Yaptıkları alçaklık sadece kendi müşterileri değil süperonline müşteri de buna dahil. Bunu burada söylemem doğru değil biliyorum ancak, yapabileceğin en iyi şey telefon port kutusuna benzin dök çak ateşi gitsin. Bu şekilde çözüm sağlayan arkadaşlarım oldu. Boş port kalmadıysa daha geniş dağıtıcı koymak zorunda kalıyorlar.

  2. Bir şirket için yeni müşteri elde etmenin mevcut müşteriyi elde tutmaktan 5 ila 25 kat daha maliyetli. Ayrıca bir şirketin mevcut müşterileri, yeni müşterilerden %67 oranında daha çok alışveriş yapıyor. Bunu ben söylemiyorum, araştırmalar söylüyor. Üstelik bu firma bir internet sağlayıcı ise mevcut müşterilerinin daha da sadık olması için çalışması gerekirken yıllardır Türk Telekom bana zorluktan başka bir şey çıkarmadı. Alt yapısını kullanan TürkNet kendilerinden onlarca kat daha fazla kaliteli hizmet vermekte. Gerçekten yazık. Hoş, bunların yüzüne tükürsen sırıtacak insanlar olduğunun farkındayım da neyse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir